Hundestell

En hund er et husdyr som trenger mye stell. Ikke bare bør man gå ut på tur med de flere ganger per dag, med mindre man har en mulighet til slippe de ut i hagen, men de har også mange av de andre behov som vi mennesker også har innimellom.

hundutstallning_dog_show_138940298

Noe må man til dyrlege for å få gjort

Noe av stellet må foregå hos dyrlege, da hunder fra de er valper bør vaksineres mot det ene og det andre. Noen av disse vaksinene må så fylles på med jevnlige mellomrom etterhvert som hunden blir eldre. Og så er det kurer mot parasitter, og andre uønskede krypdyr. De må også oppsøke tannlege innimellom, akkurat som vi mennesker må.

Gjør så mye som du kan selv

Andre deler av stellet kan man gjøre selv. Hunder må vaskes, gres og klippes med jevne mellomrom, og dette er noe man kan gjøre selv, dersom man ønsker det, eller så kan man ta med hunden til en hundefrisør. Dette har blitt alt mer populært i løpet av de siste årene, da mange foretrekker å la profesjonelle ta seg av dette.

Men det aller viktigste man må gjøre for en hund hver dag, er å gi den masse kos og kjærlighet. I tillegg til mat og vann, så klart.