Før man påtar seg å passe en hund

Når man passer noens hund så er det litt som å være barnevakt. Dersom man ikke har hund selv, så er det en ganske stor omveltning i livet.dog-hund_229205623

Ta hensyn til hundens behov – skap rutiner

Mange hunder har et eget tidsskjema for når ting skal skje. Når det er på tide med dagens første tur, når det er frokost, middag, og leggetid. På mange måter så følger de en type rutine som også barn gjør. Dette kan være en utfordring, da din dagsorden kanskje ikke ser ut helt som hundeeierens. Dette må planlegges, og selvfølgelig er hunder fleksible på dette. Det er jo ikke sånn at de har noe annet valg.

Pass på hva du gjør!

En vanlig felle hundepassere som ikke har hund går i, er akkurat samme felle som barnepassere uten barn, eller besteforeldre, går i. Man skjemmer bort hunden fordi man synes at den er så god, og for at man gjerne vil bli likt av hunden. Dersom hunden ikke har lov til å ligge i sofaen eller sengen hjemme, så bør de samme reglene etterleves også når hunden er hjemme hos andre. For hunder flest er en seng en seng, uansett hvilket hus den står i. Det å skille på borte og hjemme er ikke noe de kan gjøre lett. Så du kan ganske fort lære av hunden noe eieren har brukt år på å disiplinere hunden til å gjøre, eller ikke gjøre. Dette blir som regel ikke satt særlig stor pris på fra hundeeierens side.

Så ta gjerne på deg å passe hundene til venner og familie, men pass på at du får beskjed om hva du kan gjøre, og hva du bør unngå.